Днес е 19.07.2024

Камерният оркестър на Симфоничния оркестър на Баварското радио на ММФ „Варненско лято“

29.06.2024
ММФ "Варненско лято"

Камерният оркестър на Симфоничния оркестър на Баварското радио за първи път в България. Те свирят в най-престижните зали в света, с най-големите солисти, те са част от един от водещите немски оркестри и това лято, на 29 юни те ще бъдат във Варна.

Определят себе си като „асоциация от виртуози“ с мисия да споделят красотата на по-камерното музициране. Неслучайно прекрасната пианистка Елен Гримо избира именно тях за записа на два от концертите на Моцарт за пиано и оркестър за Дойче Грамофон, запис, който стига до номер едно в редица класации за класическа музика.

Техен съосновател и настоящ концертмайстор-диригент е Радослав Шулц, в чиято биография блестят лауреатските звания от конкурсите “Виенявски”, “Шпор”, “Сарасате” и “Сибелуис”.

Във Варна солист на този великолепен камерен оркестър ще бъде швейцарският пианист с международна кариера и лауреат на първа награда от престижния конкурс ARD в Мюнхен – проф. Адриан Йотикер, а програмата събира в едно Втория концерт на Шопен и драматичната среща (на нотния лист) между Шуберт и Малер. Малер създава оркестровата версия на „Смъртта и момичето” от Шуберт. Инструменталистите концертират често със солисти, сред които Юлия Фишер, Миша Майски, Диана Дамрау, Ланг Ланг, Вадим Репин.

29.06.2024 г., 20.00 ч.

Фестивален и конгресен център

Билети: tinyurl.com/5ea53v9s

Камерен оркестър на Симфоничния оркестър на Баварското радио, Мюнхен
Концертмайстор и водещ Радослав Шулц
Солист Адриан Йотикер – пиано, Швейцария
Шопен – Концерт за пиано и оркестър №2
Шуберт/Малер – „Смъртта и момичето” за струнен оркестър

Източник: ММФ „Варненско лято“

Други