Днес е 22.06.2024

Музика и танц в „Цветен концерт“ от поредицата „Варненско лято за деца“

25.04.2024
„Варненско лято за деца“ 1

Музика и танц се сплитат в „Цветен концерт“ от поредицата „Варненско лято за деца“ на образователния модул на ММФ „Варненско лято“. Пролетна музикално-танцова плетеница ще поднесат младите таланти от НУИ „Добри Христов“ на 28 април, неделя, от 11 часа в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

На самия празник Цветница възпитаниците на НУИ „Добри Христов“ ще зарадват младата варненска публика с пролетното настроение на един пъстър и многолик концерт от поредицата „Варненско лято за деца“, образователен модул от програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Събитието е съвместен проект на НУИ „Добри Христов“, Община Варна и БНТ Варна и е продължение на поредицата „Приказките на Госпожа Виола“. Концертът ще бъде на 28 април от 11:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Музика и танц от различни епохи и стилове се сплитат в празничната програма, наречена „Цветен концерт“. Водещ ще бъде обичаната от децата на морския град Госпожа Виола – директорът на НУИ “Добри Христов” Румяна Петрова. Ще прозвучат шедьоври на класическата, съвременната и фолклорната музика, придружени с много танци.

От легендарната опера „Бохеми“ на Пучини до любими песни от българската и световната естрада, от емблематични български обичаи като Лазаруване до популярна музика от анимационни филми – всичко това ще представят учениците от Националното училище по изкуствата във Варна на своя “Цветен концерт”.

„Варненско лято за деца“ 2

На сцената ще излязат Младежкият симфоничен оркестър с диригент Страцимир Павлов, Духовият оркестър с диригент Любо Александров, Детският народен оркестър с диригент Недко Царев, Ансамбъл “Виолино” с ръководител Антоанета Илиева, Кавалджийска група с ръководител Николай Докторов, танцови състави – балет, български танци и мажоретки, както и солови изпълнители – инструменталисти, певци и танцьори от най-малките до най-големите ученици.

С обещание за цветно настроение в празничния ден с тази богата палитра от музика и танци, талантливите ученици ще споделят своите постижения с варненската публика.

Началото на спектакъла “Цветен концерт” е в 11 часа, в неделя, 28 април, в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Билетите са по 5 лв. за възрастни, по 2 лв. за деца от 7 до 18 години, а входът за най-малките до 7 години е безплатен. Билети от касата на Фестивалния комплекс и онлайн от сайта на Фестивалния комплекс: https://fccvarna.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5/%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-2024

Варненско лято

https://varnasummerfest.org

https://www.facebook.com/vnsummerfest

Други