Днес е 13.07.2024

Орхидееното общество показва как се монтират орхидеи по японски

14.03.2024
Крум Сотиров
Крум Сотиров демонстрира техники за монтаж на орхидеи

На 17 март запалени колекционери ще пробват редки техники за монтаж на любимите си цветя.

Японската техника кокедама ще бъде демонстрирана за пръв път у нас от Орхидееното общество. Крум Сотиров – международен лектор и експерт, ще покаже тайната на красивата аранжировка, която е приложима за всеки вид растения. Работилницата с орхидеи започва в 11 часа на 17 март в Арт-салона на Радио Варна. Всеки колекционер може да донесе растение или орхидея и да опита техники за монтаж около масата.

„Работилницата ще започне със съвети към хората, които колекционират най-масовите орхидеи – фаленопсис. Те искат да ги отглеждат в саксия. Това е наш, човешки маниер – в природата орхидеите най-често растат по клоните и стъблата на дърветата или дори върху камъни“, обяснява Сотиров. Той е създател и президент на Първо орхидеено общество – организация, която разпространява знания за отглеждането на орхидеи и изкуствата, свързани с тях.

орхидеи

В работилницата ще бъдат показани и техники за монтаж върху дърво или кора, различни начини за закрепване. Входът е дарение от 7 лв.за дейностите на обществото. Ще има и колекционерски орхидеи и среди за отглеждане, както и картички, фотографии и други предмети с орхидеи.

Екип на Арт Варна

Снимки Орхидеено общество

Други