Днес е 27.05.2024

Монотипията в Образователната програма на Градската художествена галерия и Галерията за графично изкуство във Варна

09.02.2024
Образователна програма ГХГ-Варна 1

Двете варненски галерии продължават съвместната си програма през февруари със занятия, посветени не графичната техника монотипия.

Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна, и Галерията за графично изкуство – Варна, започват нов модул от съвместната си образователна програма „Въведение в графичното изкуство“. Модулът е посветен на графичната техника монотипия.

Участниците в обучителните занятия ще се запознаят със стъпките в изграждането на графичното произведение. Под ръководството на художничката Велина Гребенска – уредник в Галерията за графично изкуство, която е и опитен педагог в областта на изобразителното изкуство, те ще преминат през всеки един етап – стилизация на изображението, композиране, реализация с бои, прехвърляне на лист. Темата на разработваните графики ще бъде портрет или маска.

Занятията от обучителния модул “Монотипия” ще се провеждат във вдъхновяващата артистична среда на залите на Градската художествена галерия в следните дни:

Вторник, 20 февруари, от 14:00 до 16:00 ч.

Петък, 23 февруари, от 14:30 до 16:30 ч.

Образователна програма ГХГ-Варна 2

Обучителната програма на двете варненски галерии е насочена към младежи над 16 години и възрастни с интерес към изкуството, които искат да разширят своите възприятия и умения. Материалите за заниманията се осигуряват от участниците в обучението.

Финална изложба в Градската художествена галерия на Варна ще покаже създаденото от обучаваните по време на творческия процес.

Необходимо е предварително записване на тел.: 0889 170 283

Нина Локмаджиева

На снимките – моменти от Образователната програма

Снимки: Александър Николов

Градска художествена галерия “Борис Георгиев” – Варна

http://varnacityartgallery.com

Други