Днес е 23.04.2024

Аплаузи за Държавен куклен театър – Варна, в Анкара

20.10.2023
Държавен куклен театър - Варна, в Анкара

Завърши участието на Държавен куклен театър – Варна, в IX Международен куклен фестивал в Анкара, Турция. С бурни аплодисменти публиката посрещна и двата спектакъла, с които театърът се представи – „Косачи“ по Елин Пелин, реж. Боян Иванов и „Малки вълшебници“ по Джани Родари, реж. Вера Стойкова.

С прекрасни емоции, топло посрещане и нови приятелства ще запомним участието във фестивала – Държавен куклен театър – Варна, е единственият български театър, селектиран в програмата. Благодарим за специалното внимание към нас на г-н Ангел Чолаков, посланик на България в Република Турция – той беше сред публиката на спектакъла за възрастни „Косачи“, с който открихме фестивала на 18-ти октомври.

Държавен куклен театър - Варна, в Анкара

На срещата ни в посолството в Анкара, където бяха поканени и домакините на престижния артистичен форум, г-н Чолаков каза: „Културните дейци са най-добрите посланици на България“.

В националния пресклуб на БТА в Анкара съвместно интервю дадоха Марина Юдже, директор на фестивала, и Вера Стойкова, директор на Държавен куклен театър – Варна.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, по Програма “Мобилност и развитие” 2023.

Дарина Докова

Държавен куклен театър – Варна

Снимки театрален архив

Други