Днес е 23.04.2024

London Community Gospel Choir идва на ММФ “Варненско лято”

04.10.2023
London Community Gospel Choir 1

Една от най-популярните госпъл формации в света London Community Gospel Choir ще закрие кросоувър програмата на музикалното лято с концерт на 6 октомври във Фестивалния и конгресен център.

Един финален емоционален концерт ще разшири за пореден път жанровите граници на Международния музикален фестивал “Варненско лято” – гостуването на London Community Gospel Choir. Популярната госпъл формация идва за първи път в България с послание за любов и единство. На 6 октомври в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център гостите ще внесат настроението на своята музика, която кара хората да танцуват, да пеят и да се усмихват с техните изпълнения на госпъл, джаз, соул и реге пиеси.

London Community Gospel Choir са добре познати с техните силно въздействащи спектакли, с песни, които вдъхновяват и докосват сърцата на аудиторията. Слушали сме ги в някои от най-обичаните и известни филми като „Наистина любов“ и „Цар Лъв“, пели са на „Уембли“ преди футболни финали, на знаменития фестивал в Гластънбъри, на церемонията по връчване на наградите „Грами“.

Записвали са с Пол Макартни, Адел, Джеймс Браун, Елтън Джон, Мадона, Пинк, Джъстин Тимбърлейк, редовно имат концерти в престижната Роял Албърт Хол и, разбира се, има ли бляскаво събитие в британското кралско семейство – London Gospel Community Choir са там. Тяхното изпълнение на „А Life Lived With Grace” при отбелязването на платинения юбилей на Елизабет II на трона е гледано от близо 1 милиард зрители.

Те са водещата госпъл формация в Европа, а британската преса ги определя като „любимия хор на нацията“. Именно London Gospel Community Choir ще закрият подобаващо богатата музикална програма на „Варненско лято“ 2023.

London Community Gospel Choir 2

Билети: https://fccvarna.bg/%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%82/7b320325277198f14e0cd582ab86fcbf

ММФ „Варненско лято“ 2023 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата, Националното училище по изкуствата „Добри Христов“, Театрално-музикален продуцентски център – Варна, и със съдействието на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“, Регионалния исторически музей, Аулата на Икономически университет – Варна, Дворец на културата и спорта – Летен театър, и Фестивален и конгресен център – Варна.

ММФ „Варненско лято“ е член на Европейската фестивална асоциация и на Българската фестивална асоциация.

Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на А1, Солвей Соди, Фрапорт – Летище Варна, Международен театрален фестивал „Варненско лято“, Посолството на Италия в България и Италианския културен институт, Испанския културен институт „Сервантес“ и Посолството на Испания в България, Полския културен институт и Посолството на Полша в България, Унгарския културен институт и Посолството на Унгария в България, Посолството на САЩ в България, Посолството на Нидерландия в България, Посолството на Португалия в България и Португалския културен център “Камоеш”, програма MusicAIRE, съфинансирана от Европейския съюз.

Изданието се реализира с подкрепата на хотел „Черно море“, курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“, ресторант „Морска тераса“ , ресторант „Мистър Баба“, ресторанти „Стария Чинар“, клуб „Ментол“, Карта за вино тур Североизток, Гларус – крафт бира, Кока Кола.

Медийни партньори са Българска национална телевизия, Регионален телевизионен център – Варна, Българско национално радио, Българска телеграфна агенция, Българско национално радио – Радио Варна, Moreto.net, ArtVarna.net, Нова Варна, Радио FM+, Радио Класик А, Портал Култура и списание „Култура“.

Билети на касата на Фестивален и конгресен център Варна и онлайн на сайта: www.fccvarna.bg

ММФ "Варненско лято"

www.varnasummerfest.org

www.facebook.com/vnsummerfest

ПРЕСЦЕНТЪР ММФ “Варненско лято”

Снимки фестивален архив

Други