Днес е 19.07.2024

„Нарисувай ми орхидея!“ кани деца и тийнейджъри с въображение

25.09.2023

Работилницата на орхидееното общество е на 30 септември в Зона НИРА Арт. Входът е свободен за малки художници.

Деца и тийнейджъри с интерес към рисуването и творчеството са добре дошли на работилницата „Нарисувай ми орхидея“. Тя ще се проведе на 30 септември, събота от 11 ч. в Зона НИРА Арт във Варна. Дивите орхидеи по българските поляни и цветовете в орхидеения свят са темите, с които децата ще разширят хоризонта на своите знания и умения.

„Нарисувай ми орхидея“ е поредица от работилници за деца, организирани от Първо орхидеено общество. Проектът е подкрепен от фонд „Култура“ на Община Варна. Той продължава до ноември. Лектори и експерти от обществото и хенд-мейд артисти отключват творческия потенциал на подрастващите с темата „Орхидея“. В първите две работилници, които се проведоха в ЧСУ Демократично образование на открито, участниците рисуваха с ефектни флумастери и пастели, и майсториха барелефи от цветен пластилин.

Крум Сотиров води децата в света на орхидеите и свободното творчество с усмивка и шеги.
Крум Сотиров води децата в света на орхидеите и свободното творчество с усмивка и шеги

„Показваме на децата многообразието на орхидеите и ги предизвикваме. Някои избират да пресъздадат истинска орхидея, а други създават свои фантастични цветя“, казва Крум Сотиров, президент на Първо орхидеено общество и преподавател по изобразително изкуство. По време на заниманията децата научават къде растат орхидеи, могат да разгледат екзотични видове, различни от това, което се продава в магазините, усвояват грижи за домашни орхидеи. Пробват различни техники в живописта и приложните изкуства и дават свобода на фантазията и творчеството си.

Искра Сотирова разказва за дивите орхидеи в България
Искра Сотирова разказва за дивите орхидеи в България

Работилниците на орхидееното общество продължават на 14 октомври и 4 ноември от 11 ч. в Арт-салона на Радио Варна. Входът е свободен. В края на ноември изложба ще представи най-добрите творби от „Нарисувай ми орхидея“.

Партньори на проекта са Радио Варна-БНР, Moreto.net – сайтът на Варна и Зона НИРА Арт – място за артистични комуникации.

За подробности и записване: https://www.facebook.com/events/6547973295320587

Нарисувай ми орхидея

Екип на ArtVarna.net

Снимки: Първо орхидеено общество

Други