Днес е 23.04.2024

In memoriam Георги Бонин

24.07.2023
Георги Бонин

Към последното си плаване тръгна Георги Бонин – забележителен варненец, създател на една от най-успешните компании в морския бизнес на България – “Бон Марин”. Визионер, могъщ интелект, човек на честта, той беше сред малцината, които живееха в пресечните точки на бизнеса, социалната отговорност и културата.

Артистична Варна ще го запомни като естет и ценител на джаза, класическата музика, театъра, визуалните изкуства, литературата и философията. Бонин подкрепяше варненски художници и музиканти, беше дарител на Археологическия музей, посещаваше като познавач всички големи събития в културния живот на нашия град. Любовта си към историята и технологиите събра в колекция от елегантни класически автомобили.

Вдъхновяващ събеседник, ерудит, споделящ щедро своите знания в най-различни области, той оцветяваше със своята харизматичност всяка дискусия.

Карин дом беше негова кауза, а компаниите от групата “Бон Марин” продължават тази подкрепа, която остава образец за социална ангажираност. Нашият екип имаше честта да работи по продуцирания от него документален филм за Иван Станчов и Карин дом „Рицарят с раница“.

Личният пример, който Бонин даваше на своите колеги и бизнес партньори, начинът, по който насърчаваше всички за по-високи постижения, го превърна в уважаван ментор на успешни професионалисти в различни области на бизнеса.

Варна загуби едно от своите знакови лица.

Светъл път, Георги Бонин, благодарим за вдъхновението!

Съболезнования на семейството и близките.

От екипа на Арт Варна

https://bonmarine.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81.html

http://www.bonin-classiccars.com/my_horses_bg.php

Други