Днес е 12.06.2024

Лекции на проф. Владимир Иванов и проф. Валери Чакалов в Градската галерия

02.05.2023

Лекции на проф. Владимир Иванов и проф. Валери Чакалов от образователния модул на арт форума „Изкуството като противодействие“

Художественият форум кани на 5 май в Градската художествена галерия – Варна всички с интерес към съвременното изкуство на лекциите с вход свободен.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”.

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” – Варна, отваря с вход свободен вратите на музея за поредното събитие от образователния модул на художествения форум „Изкуството като противодействие“.

Лекции от образователният модул на проекта ще се проведат на 5 май 2023 в залата на третия етаж на ГХГ – Варна. Темата на обсъжданията и дискусиите на форума е „Съвременното изкуство днес“. Галерията кани за варненци и гостите на града с интерес към изкуството да посетят събитието.

От 14:00 до 15:00 е лекцията на проф. Валери Чакалов, а от 15:00 до 16:00 на проф. Владимир Иванов.

Инициатор и организатор на форума „Изкуството като противодействие“ е Градската художествена галерия – Варна. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” (https://ncf.bg/bg) по “Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти”.

Партньори на ГХГ-Варна във форума „Изкуството като противодействие“ са Съюзът на българските художници, Националната художествена академия, Софийска градска художествена галерия, НУИ „Добри Христов“. Медийни партньори са Българско национално радио – Радио Варна, БНТ – Варна, електронните издания за култура “Портал Култура”, “Въпреки” и “ArtVarna.net”.

Нина Локмаджиева

Снимка: Александър Николов

Градска художествена галерия “Борис Георгиев” – Варна

http://varnacityartgallery.com

Други