Днес е 12.06.2024

Рисуване на натюрморт в Градската художествена галерия – Варна

13.02.2023
Образователна програма на Градската художествена галерия - Варна 1

Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна, и Галерията за графично изкуство – Варна, продължават образователната програма „Въведение в графичното изкуство“ с темата “Натюрморт”.

Образователната програма „Въведение в графичното изкуство“ на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна, и Галерията за графично изкуство – Варна, която предизвика силен интерес сред най-младите приятели на изкуството в морската столица, продължава и тази година. Съвместният проект на двете галерии позволява на различни публики да научат повече за творческия процес на графичното изкуство и да направят своите първи стъпки в рисунката и графичния отпечатък.

В новия модул участниците ще се запознаят с основни правила на перспективното и светлосянъчно изграждане на обли и ръбести предмети. Първите занятия ще бъдат упражнения с рисуване на отделни предмети, а след това ще се премине към изграждане на цялостна композиция. Работният процес ще бъде от натура, с молив.

Водещ на занятията ще е художничката – уредник в Галерията за графично изкуство Велина Гребенска, която има признат педагогически опит.

Първото ателие на тема „Натюрморт“ е на 14 февруари. Курсовете ще се провеждат всеки вторник от 14 до 16 ч. и всяка събота от 15 до 17 ч. в периода до 29 април 2023.

Организаторите осигуряват необходимите материали и образци за рисуване. Модулите от програмата завършват с изложба на участниците в Градската художествена галерия на Варна.

Всеки почитател на изобразителното изкуство може да се включи в обучителната програма, независимо от възрастта си и от художествената си подготовка. Добре дошли са и деца, и възрастни.

Записването за участие е предварително, на тел. 0889 170 283.

Нина Локмаджиева

Снимки Александър Николов

Образователна програма на Градската художествена галерия - Варна 2

На снимките: Момент от занятие от образователната програма „Въведение в графичното изкуство“.

Градска художествена галерия “Борис Георгиев” – Варна

http://varnacityartgallery.com

Други