Днес е 13.07.2024

Регионалната библиотека с още един БиблиоМат

16.01.2023
Новият БиблиоМат пред отдел "Изкуство"
Новият БиблиоМат пред отдел „Изкуство“

През 2023 г. Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна навършва 140 години. Годината започва с добра новина – библиотеката вече разполага с втори БиблиоМат, разположен пред Отдел „Изкуство” на ул. „Ген. Паренсов“ 3. Условията за ползване на БиблиоМата остават непроменени, но при подаване на електронната си заявка читателите имат възможност да изберат от кой от двата БиблиоМата искат да получат книгите си.

Услугата за заемане на литература 24/7 се радва на голям успех сред читателите и това е една от причините да се увеличи броят на БиблиоМатите. Чрез електронната заявка потребителите могат да поръчват книги от всички отдели на библиотеката и да ги получат в удобно за тях време и място. Повече информация за услугата БиблиоМат във Варненската библиотека може да намерите в сайта на библиотеката в секцията Услуги.

В тези първи дни на новата година Библиотеката предлага на варненци да се потопят „В света на Любен Зидаров” с изложба с илюстрации на най-разпознаваемия български илюстратор, нарисувал спомените от
нашето детство. В изложбата са представени книги от фондовете на библиотеката и информационни постери с негови илюстрации. Експозицията е разположена в Изложбеното фоайе на РБ „Пенчо Славейков” – Варна на адрес бул. Сливница №34 и може да се разгледа до началото на февруари 2023 г.

Други