Днес е 14.07.2024

Ден на отворените врати в НУИ “Добри Христов” на 14 януари

04.01.2023
НУИ "Добри Христов" - Варна

Елитното училище по изкуствата ще покаже на бъдещите първокласници и техните родители всичко, което трябва да знаят за приема. Необходимо е предварително записване.

Традиционно посрещан със силен интерес от талантливите деца и техните амбициозни родители, Денят на отворени врати на едно от най-авторитетните в България национални училища по изкуствата – НУИ “Добри Христов” – Варна, ще се проведе на 14 януари, събота.

Точно в 10:00 ч. училището ще приеме като свои очаквани гости всички деца, които искат да кандидатстват за първи клас за учебната 2023-2024 г., и техните родители.

Преподавателите ще предложат интерактивни демонстрации на специалностите, които се изучават от първи клас. Желаещите да кандидатстват и техните родители ще могат да се запознаят и с елементите на приемните изпити за различните специалности. Ще бъде представен и графикът на дейностите в кампанията за прием, която ще се проведе през месец април.

Отделните специалности в НУИ “Добри Христов” имат свои специфики при представянето. За музикалните специалности, например, кандидатите и техните придружители ще могат да посетят зали за демонстрация на изпита по солфеж от 10:00 ч, а от 11:00 ч. Демонстрации ще предлагат многобройните кабинети по различни инструменти. Там родителите ще могат да се запознаят с преподавателите, а децата ще имат най-харесваната от тях възможност – да опитат да посвирят на предпочитан музикален инструмент.

За специалност “Класически танц” демонстрацията ще започне в 10:00 ч. Важна подробност за семействата е, че трябва да подготвят за децата си цвички и удобно спортно облекло за демонстрациите в балетните зали.

Учителите и ръководството на училището очакват с нетърпение да се запознаят с най-младите таланти на Варна.

Необходимо е предварително записване, за да се избегне струпването на хора.

Запишете се на телефон 0876 077 569 до 12.01.2023 г., за да бъдете включени в графика на демонстрациите на изпита по солфеж и класически танц.

Харесайте Фейсбук страницата на НУИ “Добри Христов” www.facebook.com/nui.varna, за да научавате първи новините за училището.

Снимка Росен Донев

Други