Днес е 17.05.2024

“Да споделим Никулден” – фестивал с благотворителен базар на 4 декември в Grand Mall

01.12.2022

Да споделим Никулден

Учебни заведения и ресторанти се включват в благотворителната инициатива на Варненската туристическа камара, Община Варна, Българската асоциация за кулинарна култура и Grand Mal в подкрепа на Дом за стари хора “Гергана”.

10-ят юбилеен кулинарен фестивал “Да споделим Никулден” с благотворителен базар за пръв път ще се проведе в Grand Mall. На 4 декември от 11:00 до 14:00 на ниво 2 в най-големия търговски център във Варна ще разположат своите щандове, заредени с кулинарни изкушения, ученици, студенти и ресторантьори. Събитието се организира от Варненската туристическа камара с подкрепата на Община Варна, Българската асоциация за кулинарна култура и Grand Mall. Организаторите се стремят с този фестивал да затвърдят връзката между обучението по професиите в туризма и практиката и да помогнат за издигането на имиджа на професията готвач.

Участниците ще се представят в две групи – учебни заведения и ресторанти, и три категории – предястие, основно ястие, десерт.

8 учебни заведения се включват във фестивала – средни училища от градовете Варна, Провадия, Игнатиево, Долни чифлик и село Синдел, като и от Добрич, включват се и Колежът по туризъм – Варна, и Колежът по туризъм – Бургас.

Своето майсторство ще демонстрират и 8 ресторанта, сред които са представителите на курортни комплекси Албена, Св. св. Константин и Елена, Слънчев ден, хотел “Интернационал”, “Грифид” хотели, ресторантите “Стария чинар”, “Мънкис” и “Кубо Рибарски”.

Кулинарните постижения ще бъдат оценявани от жури с председател Желязко Каракашев и членове шеф Хю Бутен и шеф Иван Иванов.

Оценяването започва в 10:30, а официалното откриване на фестивала е в 11:30. В церемонията ще се включат проф. д-р Стоян Маринов, съпредседател на Варненската туристическа камара, очакват се официални гости от Община Варна и Министерството на туризма.

Най-добрите ще получат дипломи и купи, а за отборите на училищата представители на бизнеса са осигурили и предметни награди.

Всички ястия ще се продават благотворително. Със събраните средства ще бъде подпомогнат Домът за стари хора “Гергана”.

Подробности на Фейсбук страницата www.facebook.com/GrandMallVarna. Харесайте Фейсбук страницата, за да виждате първи офертите.

www.grandmall-varna.com

Нина Локмаджиева

Други