Днес е 27.05.2024

Тази вечер Мила Георгиева открива Европейския музикален фестивал Варна

08.09.2022
Мила Георгиева
Мила Георгиева

XIX ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ВАРНА 2022

Днес виртуозната цигуларка излиза на сцената в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център с Оркестъра на Класик ФМ Радио под палката на маестро Максим Ешкенази.

Европейският музикален фестивал започва днес, 8 септември в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център с концерт, посветен на 20-годишнината от създаването на Оркестъра на Класик ФМ Радио. Изключителната българска цигуларка Мила Георгиева и маестро Максим Ешкенази ще изпълнят заедно с Оркестъра програма изцяло с музика на Моцарт.

Ще прозвучат два от най-обичаните цигулкови концерти на виенския майстор – Третия концерт в сол мажор, KV 216 и Петия концерт в ла мажор, KV 219. Оркестърът на Класик ФМ Радио ще изпълни и увертюра към операта „Митридат, цар понтийски“ и Симфония №17 в сол мажор, създадена от 16-годишния Моцарт.

Максим Ешкенази
Максим Ешкенази

“Ще представим на варненската публика много изтънчена, с много висок стил програма от творби на великия композитор, чиито мелодии даже и децата на две години разпознават – споделя маестро Максим Ешкенази. – Това е ценителски концерт, защото е изцяло Моцартова музика, виенска школа и ние вече сме го правили в София, но на нова сцена винаги е нова трудност. Надявам се на концерта ни във Фестивалния комплекс хората да могат да се докоснат до това невероятно изкуство, наречено Моцарт, до прекрасния талант на Мила Георгиева, звука на нейния Страдивариус и елитния оркестър на Класик ФМ радио.”

Началото на концерта е в 19:00.

Последни останали билети – само от 30 лв., могат да се купят от Билетния център на Фестивалния комплекс и онлайн – от сайта на ФКЦ: https://bit.ly/3d88owJ

Европейският музикален фестивал Варна се организира от агенция „Елит проджектс мениджмънт“. Изданието за 2022 г. се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд “Култура” на Община Варна, Национален фонд “Култура” и със съдействието на “Експресгаранцион” и “Bella Vita Residence”, строителна фирма “Комфорт”, Варненска строителна компания, “Солвей Соди”, “Логос” недвижими имоти, “Нира Комюникейшънс” и с медийното партньорство на БНР Радио Варна, Impressio.dir.bg, Moreto.net и ArtVarna.net.

Нина Локмаджиева

Други