Днес е 02.03.2024

“Млади надежди” от НУИ “Добри Христов” – Варна, в галерия “Графит”

01.06.2022
НУИ - Варна

Годишната изложба ще представи на 2 юни постиженията на учениците от специалностите “Изящни изкуства” и “Рекламна графика”. Деца таланти от НУИ “Добри Христов” – Варна, ще получат стипендии от представители на бизнеса.

В края на учебната година изложбата “Млади надежди” на ученици от НУИ “Добри Христов” – Варна, ще покаже напредъка на възпитаниците на елитното варненско училище в областта на визуалните изкуства. Най-доброто, създадено през годината, ще представят пред публиката в галерия “Графит” учениците от всички класове в специалностите “Изящни изкуства” и “Рекламна графика”.

Преподавателите споделят радостта си от постигнатото от техните възпитаници през годината. Георги Кенаров – преподавател по графика, отбелязва, че при откриването на представителната годишна изложба ще бъдат връчени и стипендии на млади таланти от училището. “Идеята се роди миналата година – разказва той, – когато хора от бизнеса научиха, че има много талантливи деца в нашето училище и би било хубаво те да бъдат подпомогнати със стипендии. Миналата година се дадоха общо 2000 лв. като стипендии за 2 деца. Тази година доброжелателите се оказаха още повече и се събраха около 5000 лв., които ще отидат за стипендии за 5 деца.”

Откриването на годишната изложба “Млади надежди” и връчването на стипендиите на млади таланти ще бъде на 2 юни от 18:30 в галерия “Графит” на бул. “Княз Борис І” 65 във Варна.

Нина Локмаджиева

https://www.artschool-varna.com

https://www.facebook.com/nui.varna

Други