Днес е 17.05.2024

“Танго завинаги” в Градската художествена галерия на Варна

27.05.2022

Аржентински танга и неаполитански канцонети ще звучат на 30 май от 19:00 в Градската художествена галерия – Варна, в проект на Нов български университет, Турското посолство в България и Софийски музикални седмици 2022. Вход свободен.

Емоцията на тангото ще докосне на 30 май публиката в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” – Варна. “Танго завинаги” / “Tango Forever” е ярко колоритна музикална вечер, представяща някои от най-известните танга и неаполитански песни, с богат и забавен изпълнителски разказ.

Първоначално продуциран и поставен в чест на стогодишнината на Астор Пиацола през 2021, проектът включва ефектна селекция от композиции, както за глас, така и инструментални. Квинтет в състав Сесим Бездюз, цигулка, Калина Христова, цигулка, Кристиана Алипиева, виолончело, Давиде Вендрамин, бандонеон, и Доач Бездюз, пиано, е в основата на спектакъла. Заедно с тях блестят вокалните изпълнители Ина Кънчева – сопран и Бюлент Бездюз – тенор.

В програмата са произведения на Астор Пиацола (”Микеланджело 70”, “Адиос Нонино”, “Милонга дел Анхел”, “Обливион”, “Либертанго”), Карлос Гардел (”Каминито”, “Пор уна кабеза”), както и “Guitarrea” от Елдо ди Лазаро, Дичитенчело Вуже и Родолфо Фулаво, анонимната, но любима на всички времена “Малагеня салероса” и др.

Проектът е възможност артисти от България, Турция и Италия да покажат как изкуството обединява и подава ръка за приятелство, за свобода на духа и за надежда.

Продуценти на проекта са Нов български университет, Турското посолство в България и Софийски музикални седмици 2022.

Концертът е с вход свободен.

Началото е от 19:00 на 30 май в ГХГ-Варна на ул. “Л. Каравелов” 1.

Нина Локмаджиева

http://varnacityartgallery.com

Други