Днес е 23.04.2024

Фермерският пазар на Варна от 2 април e в Grand Mall

30.03.2022
Фермерски пазар Варна, хляб с квас
Фермерски пазар Варна, хляб с квас

От 2 април 2022 Фермерски пазар – Варна, има нов просторен дом. Всяка събота в най-големия търговски център на Варна – Grand Mall производителите ще посрещат почитателите на здравословната храна. Органичните и чисти продукти от местен произход ще бъдат разположени в слънчевите пространства на обширната зона за хранене на ниво 2.

Само български храни, предимно от областта, зареждат на щандовете си участниците във Фермерския пазар. Заинтересованите посетители могат да разговарят лично с производителя, за да научат какъв е пътят на чистата храна. Богат е изборът на млечни продукти, месо и яйца от пасищни животни, сушени месни деликатеси, хляб, замесен с квас и печива от пълнозърнести брашна. Има туршии и консерви от български зеленчуци, направени само с натурални съставки. Постещи и вегани могат да открият сурови, веган храни и десерти, сладка, пресни сурови ядки, и още – натурален пчелен мед и пчелни продукти за здраве и красота.

Фермерски пазар Варна, репички
Фермерски пазар Варна, репички от варненски производител

На Фермерския пазар в Grand Mall могат да се намерят най-чистите и органични зеленчуци, семена, плодове, билки и подправки, отгледани в малки ферми в региона.

Тук е и есенцията на вкуса на Черноморието – био и крафт вино от чисто отгледаните лозови масиви край морето.

Красотата също може да бъде естествена – производителите са готови да споделят тайните на натуралната козметика за лице, коса и тяло със 100% натурални, студенопресовани масла и природни добавки.

Организаторите на Фермерски пазар – Варна обещават скоро да открият и детски работилници, ще има и срещи-разговори за храненето и здравето като философия на живота. И припомнят, че е добре да се пазарува в торбички за многократна употреба.

Фермерски пазар Варна

Работното време на Фермерски пазар – Варна в Grand Mall е всяка събота от 10:00 до 18:00.

Откриването е на 2 април 2022.

Повече открийте в сайта и Фейсбук страницата на Grand Mall: www.grandmall-varna.com, www.facebook.com/GrandMallVarna.

Нина Локмаджиева

Снимки архив Фермерски пазар Варна

Други