Днес е 25.06.2024

Ден на отворените врати в НУИ “Добри Христов” – Варна

13.02.2022
Малките балерини от НУИ "Добри Христов" - Варна, снимка Росен Донев
Малките балерини от НУИ „Добри Христов“ – Варна, снимка Росен Донев

На 26 февруари елитното училище по изкуствата ще запознае кандидатите за първи клас за следващата учебна година с тайните на инструментите, а родителите ще научат всичко за приема. Необходимо е предварително записване.

Традиционно посрещан със силен интерес от талантливите деца и техните амбициозни родители, Денят на отворени врати на едно от най-авторитетните в България национални училища по изкуствата – НУИ “Добри Христов” – Варна, ще се проведе на 26 февруари, събота.

Точно в 10:00 ч. училището ще приеме като свои очаквани гости всички деца, които искат да кандидатстват за първи клас за учебната 2022-2023 г., и техните родители.

Преподавателите ще предложат интерактивни демонстрации на специалностите, които се изучават от първи клас. Желаещите да кандидатстват и техните родители ще могат да се запознаят и с елементите на приемните изпити за различните специалности. Ще бъде представен и графикът на дейностите в кампанията за прием, която ще се проведе през месец април.

Достъпът в училищната сграда е регламентиран според разпоредбите на Министерството на здравеопазването. Във връзка с усложнената епидемична обстановка лицата над 18 години трябва да имат зелен сертификат. Ще бъде допускан само по един придружител за всяко дете.

Отделните специалности в НУИ “Добри Христов” имат свои специфики при представянето. За музикалните специалности, например, кандидатите и техните придружители ще могат да посетят зали за демонстрация на изпита по солфеж. Многобройните кабинети по различни инструменти също ще предлагат демонстрации. Там родителите ще могат да се запознаят с преподавателите. А децата ще имат най-харесваната от тях възможност – да опитат да посвирят на предпочитан музикален инструмент.

За специалност “Класически танц” демонстрацията ще започне в 11:00 ч. Важна подробност за семействата е, че трябва да подготвят за децата си цвички и удобно спортно облекло за демонстрациите в балетните зали.

Осигурени са просторни кабинети и зали, които позволяват безопасна дистанция между посетителите. Носенето на маски е абсолютно задължително при влизане в сградата, както и спазването на дистанция от минимум 1,5 м. Ръководството на училището си запазва правото да не допуска в сградата граждани с видими грипоподобни симптоми.

Учителите и ръководството на училището очакват с нетърпение да се запознаят с най-младите таланти на Варна.

Необходимо е предварително записване, за да се избегне струпването на хора.

Запишете се на телефон 0876 077 569 до 24.02.2022 г., за да бъдете включени в графика на демонстрациите на изпита по солфеж.

Подробности и новини търсете на Фейсбук страницата на НУИ “Добри Христов”: https://www.facebook.com/nui.varna

Нина Локмаджиева

Снимки Росен Донев

Още артистични събития във Варна открийте в нашия АФИШ: https://artvarna.net/events/

Други