Днес е 26.05.2024

Царицата на снеговете живее във Варна

10.12.2021
"Коледа в Зимния дворец"
„Коледа в Зимния дворец“

Къде живее Царицата на снеговете?
Къде живеят джуджетата?
Къде танцуват снежинките?
Кой пече коледните курабийки?
Къде може истински сняг да ви щипне по бузките?
Къде ще пристигне Дядо Коледа?


Къде са отговорите на всички тези въпроси? В Зимния дворец, разбира се!
Там верненските малчугани ще се срещнат с Пеещата елха, Джуджетата-сладкари, Захарните пръчици, Храбрия войник, Снежинките-балеринки, Царицата на снеговете и с обичния Дядо Коледа.


„Всеки, който иска да стане част от коледната приказка и да помага на приказните герои, може да облече топлото си палтенце, да сложи топлите ръкавички и да влезе тържествено през вратата на Двореца“ – канят любезно от Кукления театър.

"Коледа в Зимния дворец" 2
„Коледа в Зимния дворец“


Държавният куклен театър – Варна, посвещава на коледните детски представления целия месец декември. Спектакли ще се играят както в закритата зала в събота и неделя, така и на откритата сцена – всяка събота и неделя и в делнични дни до 23 декември. На 11 декември започват представленията на открито с новия спектакъл „Коледа в Зимния дворец“.

Градината в двора на театъра ще се превърне в Зимен дворец. На 11 декември от 11:00 е първото представление. То е с времетраене около 40 минути и децата участват в него заедно с актьорите.

„Коледа в Зимния дворец“ е интерактивен спектакъл с автор и режисьор Вера Стойкова, сценографията и костюмите са на Адриана Добрева, а музиката на Иван Кръстев. В ролите децата на Варна ще видят своите любимци: Веселина Калчева, Боян Стоянов, Красимир Добрев, Таня Жекова, Диана Стайкова, Евгения Василева, Галин Гинев, Даниел Добрев, Валентин Митев-син, Емилия Петкова, Стоян Стоянов, Мария Томова, Балена Ланджева.

Всички представления се играят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

За спектаклите на откритата сцена не се изисква зелен сертификат или тест.

"Коледни лудории"
„Коледни лудории“

Билети – онлайн: http://vnpuppet.com/купи-онлайн/  или на касата на Кукления театър, ул. „Драгоман“ 4.

Дарина Докова

Снимки Държавен куклен театър – Варна

Други