Днес е 14.06.2024

„Танцови маршрути“ кани чуждестранни спектакли във Варна през октомври

15.10.2021
танцова компания Opinion public
танцова компания Opinion public

Тази неделя белгийската танцова компания Opinion Public гостува във Варна. В рамките на фестивала „Танцови маршрути“ артистите ще представят кратки танцови истории, адаптирани специално за варненската публика.
Opinion public е независима компания, състояща се от бивши възпитаници на легендарния хореограф Морис Бежар. На варненска сцена чрез виртуозното си изпълнение и изтънчено чувство за хумор те ще пресъздадат образи, разбираеми за всеки зрител. Белгийските танцови артисти ще разкажат истории за любовта и загубата, самотата и надеждата, реалното и въображаемото. Събитието ще завърши със знаковото „Болеро“ на Морис Равел, което ще бъде представено на публиката през хореографския поглед на Етиен Бешар, хореограф на трупата.


Фестивалът ще продължи на 27 октомври с две танцови импресии на изпълнителките Елена Маринова и Искра Проданова. Елена Маринова е родена в Бургас и в момента изучава съвременни танцови техники в Лондон. Искра Проданова е варненка, активно участваща в развитието на съвременната танцова сцена във Варна вече повече от десет години. Представените от тях творби ще бъдат последвани от кратък разговор с публиката.
На 31 октомври фестивалът ще бъде закрит със спектакъла „изМИСЛЕНи“ на хореографа Анна Пампулова и откъс от спектакъла „Картини от една изложба“ с хореограф Нора Владигерова – Университетски театър НБУ. Работата на Анна Пампулова е вече добре позната и обичана от варненската публиката, а Нора Владигерова (Германия) е многообещаващ млад творец, който за първи път ще бъде представен във Варна.


Програма на фестивала
17 октомври, 19:00 ч. – ‘Contact Zero’ – танцов спектакъл на Opinion Public (Основна сцена на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна)
27 октомври, 19:00 – Танцови импресии, хореографи: Елена Маринова и Искра Проданова (следете ни за точната локация)
31 октомври, 19:00 – „Картини от една изложба“ и „изМИСЛЕНи“ – танцов спектакъл на Университетски театър НБУ (Основна сцена на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна)


Силвия Христова

Снимки архив фестивал „Танцови маршрути“

http://danceroutes.eu

https://www.facebook.com/DanceRoutes

Други