Днес е 27.05.2024

Живите роботи са във Варна!

17.09.2021
Живи роботи във Варна

Атракционът „Живите роботи“ с огромни движещи се фигури отваря врати на 17 септември в Grand Mall. Впечатляваща изложба ни среща с 14 удивителни представители на света на работите и предлага редица допълнителни забавления за деца и възрастни.

Паркът на живите роботи „Living Robots“ е посветен на фантастичния свят на машините, до който всеки възрастен се е докосвал поне веднъж чрез детското си въображение. Израствайки, децата забравят за свръхчовешките способности на роботите. С течение на времето в живота на възрастните фантастичните творения се превръщат от мечтани супергерои в техника за ежедневна употреба. Паркът на живите роботи обаче ги връща отново при нас в най-чудатата им форма! Всички експонати, които могат да се видят, са дошли на територията на Grand Mall директно от детските фантазии и представи за супергеройски приключения. Експозицията от внушителни роботи гостува във Варна за първи път. “Living Robots” отваря официално врати за посетители на 17 септември.

За да могат дори възрастните да съхранят трайно усещането за неповторимост от съприкосновението с подвизите на роботите, всички те са изработени в гигантски размер. Височината на фигурите е от 3 до 6 метра. Всеки робот има уникална структура, характер и е надарен с фантастични способности: способността да лети и да бяга супер бързо, а понякога да се превръща и в други обекти.

Лазерни битки и кинематографично пресъздаване на сцена от космическо сражение са сред вдъхновяващите атракции, имащи за цел да пренесат децата във фантастичния свят на роботите. Сред експозицията посетителите ще открият останки от автомобили, разказващи за миналото и смелия живот на роботите. Децата ще могат да се потопят изцяло в света на супергероите и чрез говорещи костюми на роботи. Истинско предизвикателство за всички любители на роботите е игрището за лазерни битки. Свръхмодерни лазери, както и други вълнуващи изненади под формата на игри и активности, ще бъдат на разположение на малките посетители в интерактивната зона на роботизирания парк.

Атракционът е дело на Коко Ейджънси, българската компания, която през последните 5 години представя на световно ниво редица интерактивни и образователни изложби за деца, ученици и любознателни възрастни. Само преди месец компанията откри фентъзи парка „Живите дракони – Зимна приказка“ в столичния парк Възраждане.

Експозицията „Живите роботи“ ще гостува във Варна до 15 ноември 2021 г. Работното време на тематичния парк ще е всеки ден от 10:00 до 20:00 ч. Билети могат да бъдат закупени от касата пред атракциона. Цената на билетите е 12 лв. за възрастен, и 10 лв. за деца между 2 и 17 г. Деца до 2 години влизат безплатно.

Подробности открийте на сайта www.grandmall-varna.com и във Фейсбук страницата www.facebook.com/GrandMallVarna/.

Източник: Grand Mall

Още артистични събития във Варна открийте в нашия АФИШ: https://artvarna.net/events/

Други