Днес е 14.06.2024

Честването на 100-годишнината на Варненския театър се отлага

12.03.2021
Драматичен театър Варна

Варна изживя едни инфарктни 24 часа на наложена заради COVID-19 забрана за провеждане на културни събития, негодувание на културната общественост в града, вдигане на забраната. Тези и още премеждия осуетиха провеждането на юбилейния спектакъл „100!“ точно в деня, в който Варненския драматичен театър изпълни своя първи век – 12 март 2021.

Но Театър ще има, и юбилейни празненства ще има. Ето какво разпространи в социалните мрежи екипът на Варненската драма:

Съгласно заповедта на Областния кризисен щаб и РЗИ Варна от 11 март 2021 г., с която се въведоха забранителни противоепидемични мерки за културни събития до 27 март 2021 г., Театрално-музикален продуцентски център Варна преструктурира творческата си дейност и отложи представленията на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и Държавна опера Варна в посочения период.

Отложиха се и всички прояви, свързани със 100-годишния юбилей на театъра на 12 март 2021 г., вкл. юбилейният спектакъл „100!“. Днешната отмяна на вчерашната разпоредба на Областния кризисен щаб налага свикването на специално заседание на Дирекционния съвет на ТМПЦ Варна, на което ще бъде взето решение на коя дата ще се състои отложеният юбилей с всички предвидени в юбилейната програма събития.

На 15 март ще бъде оповестено решението на Дирекционния съвет с новите дати за отпадналите юбилейни прояви от 12 март и предвиденото за 13 март извънредно представление на „100!“. Поканите и закупените билети ще бъдат валидни без заверка. Тази стъпка е необходима и поради заболяването на двама актьори, както и заради предстоящите, предварително планирани турнета на театъра в София с „Любовникът от ZanziБар“ от Ели Саги, реж. Атанас Атанасов на 16 март в Сатиричния театър и „Отело“ от Шекспир, реж. Пламен Марков на 22 март в Народния театър.

Благодарим за разбирането, както и за поздравленията и цветята, които продължават да пристигат във Варненския театър, днес, в деня на неговия 100-годишен юбилей, 12 март 2021 г.

www.dramavarna.com

Още артистични събития във Варна открийте в нашия АФИШ https://artvarna.net/events/

Други