Днес е 12.06.2024

НУИ „Добри Христов“ – Варна, ще проведе традиционния Ден на отворени врати при засилени мерки за безопасност на 6 февруари

28.01.2021
НУИ "Добри Христов" - Варна

С едно стегнато организирано събитие най-артистичното варненско училище ще отговори на любопитството на деца и родители, които обмислят кандидатстване през тази година. Превърналият се в традиция Ден на отворените врати на НУИ „Добри Христов“ ще се проведе на 6 февруари, събота, като съчетае гостоприемството с актуалните изисквания за здравна безопасност.

Поради усложнената епидемична обстановка, а и за спокойствието на всички родители, които искат да посетят с децата си Деня на отворените врати, достъпът в сградата на училището ще бъде контролиран. За да си осигурят достъп, родителите ще трябва да си запазят час в графика на събитието, като позвънят на телефон 052 620 725 всеки делничен ден от 8:30 до 16:00. Крайният срок за включване в графика е 04.02.2021 г. Невключени в предварителния график деца и родители няма да бъдат допускани.

„За нашите гости ние сме осигурили една интерактивна форма на представяне на

всички специалности, които се изучават от първи клас – споделя директорът на училището Румяна Петрова. – Ще ги насърчим да се включат в демонстрациите ни с въпроси и с удоволствие ще обясним как протича образователния процес в нашето творческо учебно пространство. Желаещите да кандидатстват за първи клас ще се запознаят и с приемния изпит за всяка специалност, ще могат и да се консултират с педагозите за това как да се подготвят за приема. Ще се постараем още преди да постъпят в нашето училище, децата и техните родители да се почувстват част от една будна творческа общност.“

Програмата на Деня на отворени врати ще се движи по графика, според който за всяко записано дете ще бъде допускан само по един родител. При музикалните специалности семействата ще могат да посетят консултация по солфеж, да обиколят кабинетите с различните инструменти, да гледат демонстрации на специалностите и да се запознаят с преподавателите, а децата ще имат възможност да пробват отделните инструменти. При специалност Класически танц ще бъдат допускани по няколко деца в балетната зала за консултация и демонстрация на това, което се включва изпитът за проверка на способностите.

Наскоро реставрираната историческа сграда на НУИ „Добри Христов“ разполага с просторни и хигиенични кабинети и зали, които осигуряват безопасна дистанция между посетителите. Осигурени са дезинфектанти за всеки, който докосва музикалните инструменти. Носенето на маски е абсолютно задължително от влизането в сградата, до нейното напускане. Задължително е и спазването на дистанция от минимум 1,5 м. Ръководството на училището си запазва правото да не допуска в сградата посетители с видими грипоподобни симптоми. В случай че броят на желаещите да посетят Деня на отворени врати на 6 февруари надхвърли предвидените места в графика на събитието, ръководството на училището ще планира допълнителна дата за останалите желаещи.

Нина Локмаджиева

Снимка Росен Донев

https://www.artschool-varna.com/

Още артистични събития във Варна открийте в нашия АФИШ https://artvarna.net/events/

Други