Днес е 28.05.2023

Когато приказката идва лично при теб

04.12.2020
Приказка за теб

Сайтът „Приказка за теб“ е новият проект на екипа на Държавен куклен театър – Варна, достъпът е от цялата страна и всъщност от цял свят. Със сайта театърът отговаря на предизвикателствата пред общуването с изкуството, наложени от пандемията от Covid-19.

Екипът на Държавен куклен театър – Варна, създаде сайт „Приказка за теб“: https://prikazkazateb.com/. Това е естественото продължение на „Приказка за теб“ от месец март, когато първата вълна на пандемията задълго ни остави у дома, а театрите бяха затворени. Но артистите не можеха да приемат, че децата ще останат без приказки и така екипът на театъра започна да създава поредицата „Приказка за теб“, която се излъчваше на Фейсбук страницата на театъра всяка събота и неделя, в часа на представленията на живо.

Днес отново децата трябва да са по-дълго време у дома. „Приказка за теб“ ще им помогне дните да са по-различни. В сайта може да се гледат любими приказки, разказани от актьорите от Държавен куклен театър – Варна, и верните им приятели куклите. Има и песнички от спектакли, стихчета, гатанки, и още много весели идеи за забавления у дома на цялото семейство. Най-малките дори могат да учат буквите с нашата забавна „Читанка“.  

Приказка за теб

Всяка седмица ще се появяват нови и нови приказки, създадени специално за сайта, резултат от авторското творчество на целия екип на театъра. От Фейсбук страницата „Приказка за теб“: https://www.facebook.com/straniciteozhivyavat/ всички могат да следят какво предстои да гледат – заглавията на новите приказки, на песничките и занималните.

Сайтът е достъпен от цялата страна и от всяка точка на света. Месечният абонаментът е 9 лева – стойността на билет за възрастен и дете, а срещу него децата могат да гледат всичко в продължение на 30 дни. А през декември всяка изненада от Държавен куклен театър – Варна, ще е свързана с предстоящите празници. Актьорите вярват, че въпреки всичко, Коледата може да бъде вълшебна.

Дарина Докова

Снимки архив Държавен куклен театър – Варна

https://prikazkazateb.com/

Още артистични събития във Варна открийте в нашия АФИШ https://artvarna.net/events/

Други