Днес е 28.05.2023

Само до 31 октомври в Grand Mall – над 120 награди от „Игрите на есента“, безплатна бира и гурме кухня

21.10.2020

До края на октомври най-големият търговски център във Варна е домакин на фестивала „Есен в мола“ – изложение за храни, вино и бира.

Продължават „Игрите на есента“ с над 120 награди от участници и производители, а големите печалби са 2 екскурзии в чужбина, осигурени от Grand Mall.

Шеф Филип Спасов предизвиква варненци с вкусовете на есента на щанда на фермата „Шопар, бик и щука“ и „Лозето“.

До края на октомври в Grand Mall продължава Фестивалът на изобилието „Есен в мола“ – изложение за храна, вино и бира. Всички заведения за хранене са част от есенното пиршество на сетивата. Партньори на най-големия търговски център в организацията на своеобразния рог на изобилието във Варна са „BulMag“ и „Hеineken”. В есенния парад на изобилието се представят с най-доброто от своята продукция бутиковите изби „Сала“, „Варна“, „Белоградец“, „Старо Оряхово“, „Лозето“. Специални щандове на ет. 2 имат и супермаркет „BulMag“, млечни и месни продукти „Добротица“, фермата за еко месни продукти „Шопар, бик и щука“ и жива бира „Златна Варна“. Всеки ден има дегустации на вино, сирена и месни деликатеси.

Безплатна бира радва всички посетители, направили покупка от ресторантите и заведенията за хранене в търговския център, както и от временните щандове и магазин „BulMag“. В щастливите часове от 12:00 до 13:00 и от 18:00 до 19:00 за тях се лее безплатна бира „Hеineken”.

Масово е участието на варненци в „Игрите на есента“ с над 120 награди от представените на фестивала „Есен в мола“ търговци и производители. Големите печалби са екскурзии в чужбина, осигурени от Grand Mall.

image description

Маркетинг мениджърът на търговския център Цветелина Енчева обяснява идеята и правилата на играта: „С тази игра искаме да дадем възможност на най-широк кръг варненци и гости на града да споделят настроението на радостта от изобилието по време на фестивала „Есен в мола“. Подготвили сме няколко стойностни големи награди – екскурзия до Истанбул за двама и екскурзия до Виена за двама, осигурени от Grand Mall, едноседмична почивка за двама в хотел „Естрея Резиденс“ в курорта Св. св. Константин и Елена през лято 2021, два SPA уикенда за двама в хотел „Естрея Резиденс“ в курорта Св. св. Константин и Елена до края на 2021 г. Участието в „Игрите на есента“ е много лесно. Всеки пълнолетен има шанса да спечели, ако направи покупка от търговските обекти на територията на търговския център, участващи в играта. Това са всички заведения за хранене, ресторанти и кафенета в търговския център; супермаркет „BulMag“, фирмен магазин „Добротица“, щанда за мед „Пчелин Шерба“, щанда на жива бира „Златна Варна“, както и всички временни щандове за вино, месни деликатеси, млечни и други хранителни продукти, разположени на ет. 2. Единственото, което е е необходимо, е да дойдете в мола, да пазарувате и да запазите касовата бележка. Потърсете плик-талоните за играта в разположените в мола пунктове, сложете касовия бон в плика и попълнете внимателно всички полета в талона, за да бъдат действителни вашите талони. Остава само да пуснете талоните си в кутията с надпис „Играй и спечели в мола“ и да видите дали печелите. Пожелаваме ви прекрасни есенни дни и късмет!“

Шеф Филип Спасов в Grand Mall

Атрактивен участник във Фестивала „Есен в мола“ е екстравагантният шеф готвач Филип Спасов, който създава пред очите на посетителите на фестивала „Есен в мола“ своите авторски бургери и сандвичи, „калмари“ от шкембе и шедьовъра телешко, готвено 36 часа с 36 подправки.

Шеф Филип Спасов споделя впечатленията си от предизвикателството да участва във фестивала на изобилието: „От „Шопар, бик и щука“ – фермата, която се намира до язовир Цонево, ме поканиха да направим вкусна колаборация, за да разберат хората, че уличната храна може да бъде в подкрепа на обществото и на малките производители. Всички продукти ние ги вземаме от малки производители, всичко – от краставиците до яйцата в майонезата. Подкрепяме семейни варненски производители, отдалечени на не повече от 40 км от града. Целта е да употребяваме малко повече продукти, от които хората обичайно странят – език, саздърма, шкембе – неща, които хората не знаят как да си ги сготвят и затова мислят, че не ги харесват. Аз им казвам – вземете сандвича с език и саздърма, изяжте го, а ако не ви хареса, няма да го плащате. Оказва се, че много им харесва. Нашата идеята е да предложим в Grand Mall нещо различно. Хубаво е да се посети молът сега, защото има много интересни вкусове, нека да дойдат хората, да пробват нещо различно, това е шанс. Само до 30 октомври ще бъдем в Grand Mall, тук атмосферата в тези дни е много стимулираща – декорацията създава страхотен есенен уют, а да се създаде уют в мол е много трудно. Но сега го има – истинска златна есен. Ако искате да опитате нещо различно, опитайте сандвич с език и саздърма. За по-екстравагантните има нещо като пържени калмари – но те са от шкембе. А дърпаното телешко е голямо постижение за нас – то е готвено 36 часа с 36 различни подправки. Съветът ми към хората е да дойдат, да хапнат – да опитат, и да вземат по нещо и за вкъщи. Могат и да си готвят вкъщи с идеи от нас и с фермерски продукти, които сега се предлагат в мола.“

Кино „Arena“ също се включва във фестивала с неделна промоция. Всяка неделя през октомври зрителите ще могат да гледат на цена от 7 лв. за билет всеки филм, без ограничение от това дали е 2D, 3D или специален формат.

Нина Локмаджиева

Още вкусни подробности за „Есен в мола“ открийте на сайта www.grandmall-varna.com и във Фейсбук страницата www.facebook.com/GrandMallVarna/.

Още събития във Варна открийте в нашия АФИШ https://artvarna.net/events/

Други