Днес е 18.05.2024

Джазът среща класиката и тангото на 5 септември във Варна

04.09.2020

Теодосий Спасов, проф. Марио Хосен, бандеонистът Клаудиуш Баран и пианистът Галин Ганчев ще бъдат на сцената заедно с Мирослав Турийски – пиано, Александър Леков – контрабас, Начо Господинов – ударни и Чавдар Гочев – китара.

Концертът е от 19 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

След силен джаз импулс от снощния юбилеен авторски концерт на Христо Йоцов с водения от Антони Дончев All Star Big Band, Международният музикален фестивал „Варненско лято“ продължава утре със зареден с много очаквания концерт от същия модул – „На границата с класиката“. На 5 септември джазът ще търси пресечни точки с класиката и тангото в срещата на блестящи музиканти от различни жанрове. Мястото на тази специална среща е Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна, началото е в 19:00 ч.

Теодосий Спасов, снимка Росен Донев

Легендата Теодосий Спасов, виртуозният маестро на цигулката проф. Марио Хосен, най-популярният европейски бандеонист Клаудиуш Баран и младият пианист Галин Ганчев ще излязат на сцената в тази изключителна вечер, за да ни убедят заедно, че музиката не познава стилистични граници. В търсене на общия знаменател на различните жанрове и стилове с тях ще бъдат Мирослав Турийски – пиано, клавишни, Александър Леков – контрабас, Начо Господинов – ударни, и Чавдар Гочев – китара. Всички тези прекрасни музиканти ще ни срещнат с вечни творби, като обединят своя талант, енергия и визия за съвременното интерпретиране на музиката в една неповторима вечер в духа на импровизацията.

Марио Хосен, снимка Росен Донев

Автентични, но и новаторски, верни на оригинала, но и свободни, изпълненията ще ни накарат да погледнем по нов начин на любовта си към музиката на Астор Пиацола, Й. С. Бах, Джанго Райнхард и на самия Теодосий Спасов.

Концентът се провежда със съдействието на Полския институт в България.

Началният час на концерта е 19:00.

Нина Локмаджиева

http://www.varnasummerfest.org/10.png  Събитие във Фейсбук
http://www.varnasummerfest.org/10.png  Повече за концерта
http://www.varnasummerfest.org/10.png  Купи билет

http://www.varnasummerfest.org/

https://www.facebook.com/vnsummerfest

Още музикални събития във Варна открийте в нашия АФИШ: https://artvarna.net/events/

Други