Днес е 18.05.2024

Варненската опера с 4 последни спектакъла в Летния театър за сезон 2020

27.08.2020

„Дон Карлос“, „Парижката Света Богородица“, „Бал с маски“ и „Хубавата Елена“ са заглавията в ранния септемврийски афиш.

Само до края на август 2 билета от 20 лв. са на цената на един.

След огромния успех на Опера в Летния театър Държавна опера Варна добавя още няколко последни спектакъла под звездите в началото на септември.

На 3 септември ще се играе „Дон Карлос“ –  великата история на Шилер за любовта и свободата, разказана в родената сред огън и пожари опера на Верди. Диригент е маестро Кръстин Настев, режисьор Кузман Попов. На сцената на Летния театър ще излязат блестящите солисти Деян Вачков, Иван Момиров, Димитринка Райчева, Михаела Берова и Иво Йорданов, с оркестър и хор на Държавна опера – Варна.

На 4 септември най-посетеният мюзикъл от летния сезон – премиерният „Парижката Света Богородица“ ще има своето очаквано второ представление. Мюзикълът по музика на Рикардо Кочанте по романа на Виктор Юго, който взриви и Варна след световните сцени е в съвременния формат на театрализиран концерт с костюми. Варненската публика се влюби в емоцията на този спектакъл с внушителни визуални ефекти и много танц. Вдъхновената интерпретация е на режисьора Петко Бонев и диригента Страцимир Павлов със солисти, оркестър, хор и балет на Държавна опера – Варна.

Премиерната постановка на “Бал с маски” ще изкуши ценителите на 10 септември с шедьовъра на Верди за страстта, отмъщението и съдбата. В трудни времена като днешните посланията за достойнство и високи ценности добиват още по-голяма сила. Ще ги открием в постановката на Държавна опера – Варна, с диригент Кръстан Настев и режисьор Игнаси Кристия. Ярки солисти ще бъдат на сцената на Летния театър – Валерий Георгиев, Венцеслав Анастасов, Габриела Георгиева, Ирина Жекова, Даниела Дякова, с оркестър, хор и балет на Държавна опера – Варна.

На 12 септември пищната постановка на най-играната оперета на Офенбах „Хубавата Елена“ ще разкаже с музика и танц легендите за Троянската война, но оцветени с искрящ хумор и с горещи теми от нашето време. Режисьор е корифеят на българския оперетен театър Светозар Донев, диригент Стефан Бояджиев. Със забележителното участие на солистите, оркестъра, хора и балета на Държавна опера – Варна.

Всички спектакли са с начален час 20:00.

Специално предложение за ценителите на оперното изкуство е промо цената на билетите от 20 лв., закупени до края на август. Само до 31.08. получавате два билета от 20 лв. на цената на един. Отстъпката не се комбинира с други промоции и отстъпки.

Нина Локмаджиева

Още за спектаклите в сайта на Държавна опера Варна: www.operavarna.com

Още музикални събития във Варна открийте в нашия АФИШ: https://artvarna.net/events/

Други