Днес е 05.06.2023

Марта Петкова и Никола Хаджитанев са звездите в балета „Лебедово езеро“ на 22 август в Летния театър

19.08.2020

Два безсмъртни балета добавят танцов блясък на фестивала „Опера в Летния театър“ във Варна. След испанската страст в „Дон Кихот“, който вчера завладя публиката в Летния театър, на 22 август е срещата с венеца на балетното изкуство – „Лебедово езеро“ от Чайковски.

Класическата хореография на Мариус Петипа е представена в авторската хореографска редакция на Сергей Бобров, с чиито постановки Варненската опера с основание се гордее. В неговия прочит на „Лебедово езеро“ драматизмът е засилен до краен предел, много високи са изискванията и към техническата подготовка на балетистите, и към емоционалното пресъздаване на образите от солистите. Публиката ще оцени ефекта на визуалните контрасти и на изключително въздействащия трагичен финал. В главните роли варненската публика ще има удоволствието да ще види едни от най-аплодираните български танцьори – премиер солистите на Софийската опера и балет –  Одета/Одилия ще бъде Марта Петкова, а принц Зигфрид – Никола Хаджитанев. В ролята на злия магьосник Ротбарт ще бъде Павел Кирчев, премиер солист на Държавна опера – Варна.

Билетите за балетния спектакъл са по 15, 20, 30 и 40 лв. Могат да се купят на касите на ТМПЦ – Варна, ФКЦ, Летен театър и през онлайн мрежите на EVENTIM: https://www.eventim.bg/bg/  и ФКЦ:

https://fccvarna.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5/%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%BE

Повече информация за програмата на „Опера в Летния театър“ открийте в
сайта и Фейсбук страницата на Държавна опера – Варна:
www.facebook.com/OperaVarna
www.operavarna.com
http://tmpcvarna.com

Нина Локмаджиева

Още културни събития във Варна открийте в нашия АФИШ: https://artvarna.net/events/

Други