Днес е 15.08.2020

Операта с концерт за Освобождението на Варна

27.07.2020

В 20:30 артистите ще излязат на Основна сцена на Театъра в морския град, за да почетат празника с популярни музикални моменти от български и европейски композитори

Варненската опера ще отправи традиционен музикален поздрав към града в деня на Освобождението на Варна – 27 юли. Тази вечер от 20:30 на Основна сцена в Театъра/Операта празничен концерт ще почете годишнината от датата, превърнала Варна в европейски град.

Беше предвидено концертът да се проведе на площада пред фонтаните, но поради неблагоприятните метеорологични условия ще бъде на закрито, при 50% заетост на местата в залата.

На сцената ще излязат музикантите от Симфоничния оркестър на Държавна опера – Варна. Диригент е Стефан Бояджиев, а солисти са Илина Михайлова, Жана Костова, Михаела Берова, Пламен Долапчиев, Свилен Николов, Деян Вачков, Нейко Бодуров.

В програмата ще чуем популярни произведения от Хайдн, Бах, Доницети, Имре Калман, Веселин Стоянов, Михаил Глинка, Парашкев Хаджиев, Петко Стайнов, Асен Карастоянов. Ще прозвучат и моменти от най-хубавите спектакли на Варненската опера по български автори, като „Луд гидия“ и „Българи от старо време“. Любими моменти от „Царицата на чардаша“ и „Любовен еликсир“ ще засилят празничното настроение.

Концертът се реализира с подкрепата на Община Варна.

ВХОД СВОБОДЕН!

Йоана Станчева

Подробности: https://www.facebook.com/events/289862958764514/

www.operavarna.com
http://tmpcvarna.com

Други